Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskarutbildning

Teaterhögskolan bedriver forskarutbildning inom scenkonst. Tyngdpunkten i forskarutbildningen ligger i ett konstnärligt arbete som utvecklas genom reflektion, dokumentation och såväl fördjupning i det egna fältet som anknytning till andra relevanta kunskapsområden.

Teaterhögskolan i Malmö har en forskarutbildning i scenkonst. Tyngdpunkten ligger på det konstnärliga arbetet som utvecklas genom reflektion, dokumentation, fördjupning inom det egna fältet samt kopplingar till andra kunskapsområden. Forskarutbildningen sker i en kollegial gemenskap tillsammans med postdoktorer och seniora forskare. 

Studierna syftar till att ge den studerande förmåga att självständigt och reflekterande planera, genomföra och dokumentera ett undersökande arbete. En väl avgränsad frågeställning och adekvata metoder utgör grunden för ett väsentligt bidrag till kunskapsutvecklingen inom scenkonstområdet. Kurser och seminarier är programmerade för att tillgodose behoven i de doktorandprojekt som genomförs. En av våra doktorander genomför för närvarande sina studier inom ramen för Lunds universitets Agenda 2030 Graduate school, ett tvärvetenskapligt doktorandprogram med fokus på hållbar utveckling.

Doktoranderna genomför under sin utbildning olika konstnärliga projekt, ofta i samarbete med externa aktörer. De deltar också i seminarier, festivaler och konferenser samt presenterar sin forskning både nationellt och internationellt. Doktorandtjänsterna utlyses på Teaterhögskolan i Malmös hemsida. Doktorandstudier i konstnärlig forskning bygger på en fyraårig anställning med lön. Struktur, former och kriterier definieras i den allmänna studieplanen.

Innehållet i de obligatoriska studierna och deras lärandemål definieras i den allmänna studieplanen.

Doktorandtjänster

Just nu utlyser vi inga doktorandtjänster.

Kontakt

Sven Bjerstedt
Professor, studierektor
sven [dot] bjerstedt [at] thm [dot] lu [dot] se (sven[dot]bjerstedt[at]thm[dot]lu[dot]se)

Sofie Lebech
Universitetslektor, ämnesansvarig
sofie [dot] lebech [at] thm [dot] lu [dot] se (sofie[dot]lebech[at]thm[dot]lu[dot]se)